Calculeaza-ti bioritmul zilnic

bioritmul tau zilnic









Data nasterii:





Teoria bioritmului explica perioadele in care ne simtim in forma si perioade in care exista o stare de confuzie, fara ca aceste stari sa fie dictate de un fapt sau eveniment exterior noua. Unii spun ca explicatia acestor stari ar fi cel mai bine argumentata de ciclurile bioritmice. Teoria in sine a fost subiect al unor cercetari intense la inceputul secolului 20, cand cercetatori precum doctorii Hermann Swoboda, Wilhelm Fliess sau Alfred Teltscher, au avansat pentru teoria bioritmului.

Prima teorie a bioritmului isi are radacinile la inceputul secolului 20, undeva intre anii 1897 si 1902, cand Hermann Swoboda, profesor de psihologie la Universitatea din Viena, a cercetat variatiile periodice din febra, analizand totodata si posibilitatea de a exista o schimbare ritmica in dispozitie si stare de sanatate. Hermann Swoboda a colectat date privind reactia la durere, momentele de febra, boli, astm, infarct miocardic si vise recurente, concluzionand ca exista un ciclu de 23 de zile din punct de vedere fizic si un ciclu privind emotiile de 28 de zile.

Alt cercetator al bioritmului a fost Wilhelm Fliess, specialist in ORL si numerolog, care a cercetat independent aparitia momentelor de febra, boli recurente si decese la pacientii sai, ajungand si el la concluzia ca exista un ciclu de 23 si unul de 28 de zile.Teoriile lui Fliess au starnit un mare interes si au fost tratate cu importanta de catre Sigmund Freud in timpul activitatii sale de dezvoltare a conceptele psihanalizei.

Alfred Teltscher, profesor de inginerie la Universitatea din Innsbruck, a observat ca elevii sai au zile bune si rele care urmeaza un model ritmic de 33 de zile, constatand faptul ca aptitudinile mentale, capacitatea creierului de a absorbi si vigilenta au un ciclu de 33 de zile.

In urma cercetarilor au ajuns la concluzia ca activitatea umana trece periodic prin stari de functionare perfecta si stari de functionare defectuoasa si au ajuns sa determinate trei cicluri bioritmice: primul de 23 de zile denumit "Ciclul pentru putere si rezistenta psihica", al doilea de 28 de zile denumit "Ciclul pentru activiate emotionala" si al treilea de 33 de zile denumit "Ciclul pentru activitate intelectuala". Recent, a fost descoperit un nou ciclu denumit "Ciclul intuitiv" de 38 de zile, care insa este considerat mai putin important. Acesta influenteaza perceptia subconstientului, instinctele umane si in general, este ceea ce numim "al saselea simt".

Bioritmul fizic este caracterizat printr-o faza pozitiva care favorizeaza activitatea fizica si faza negativa in care corpul are nevoie de odihna. In timpul fazei pozitive persoana este plina de optimism, cu rezistenta fizica ridicata, multa energie si vitalitate. In acest moment organismul combate in mod eficient infectiile, bolile si epuizarea. Acesta perioada este indicata activitatii fizice si de asumare de noi sarcini. In timpul fazei negative corpul are nevoie de odihna si somn, deoarece este un moment al convalescentei, cand devine mai putin rezistent la stres si mai putin activ din punct de vedere fizic. Acesta perioada nu este indicata inceperii de activitati dificile sau care solicita multa energie. In zilele aflate la intersectie este bine sa fie evitate activitatile care implica mult efort fizic pâna la o data ulterioara. Iar in cazul in care organismul are nevoie de odihna sau de somn nu trebuie privat de acest lucru.

Bioritmul emotional descrie faza pozitiva ca fiind productiva, plina de optimism, bucurie, deschidere, toleranta, auto-control favorizeand dragostea, prietenia, petrecerile de familie si cooperarea cu partenerii. Creativitatea, inspiratia si imaginatia sunt toate prezente si la cote foarte ridicate in aceasta faza. In faza negativa persoana este pesimista, retrasa, cu stari de indispozitie si tristete, uneori complet ilogice. Experimenteaza indoieli, dorinta de a se retrage din responsabilitatile asumate anterior precum si o nervozitate excesiva. In zilele aflate la intersectie ar trebui sa se evite luarea hotararilor importante sau a situatiilor in care exista riscul de pierdere al controlulului.

Bioritmul intelectual descrie abilitatile ca fiind la maxim pe cand in faza negativa scade simtitor eficacitatea. In faza pozitiva exista o mare putere de concentrare si o excelenta capacitate de memorare si o imaginatie bogata, perioada ideala pentru studiu sau pentru angajarea in orice fel de activitate intelectuala. In aceasta perioada exista usurinta de adaptare chiar si la cele mai dificile situatii, fiind momentul de a lua decizii dificile. Faza negativa este caracterizata prin lipsa de concentrare, intoleranta, negativitate si un sentiment de suprasolicitare. Zilele aflate la intersectie reprezinta momente nefavorabile pentru luarea deciziilor.

Bioritmul intuitiv nu poate fi considerat ca fiind unul primar dar este util si este bine a se lua in calcul cel de-al saselea simt. Acest ciclu urmareste perceptiile subconstientului si instinctul. In faza pozitiva persoana poate intui diverse lucruri, poate intelege cu mai multa usurinta situatiile si chiar sa le anticipeze. Faza negatica este adeseori caracterizata prin presentimente negative, senzatia ca ceva nu este in ordine si lipsa de incredere in cei din jur. In zilele aflate la intersectie nu este indicat ca luarea hotararilor sa se bazeze pe intuitie si instinct.




Bijuteria de lux Papillon Construct