Portal de divertisment si voie buna
Adauga-ne la favorite
  Acasa   Trimite-ne o reteta!   Facebook   Twitter  
   Horoscop si astrologie
Horoscop si astrologie
  • Horoscopul zilei   • Horoscopul vesel   • Horoscopul erotic   • Zodia ta   • Calculeaza zodia si ascendentul   • Horoscopul chinezesc   • Calculeaza-ti horoscopul chinezesc   • Zodiacul vechi romanesc   • Zodiacul african   • Zodiacul arboricol   • Zodiacul egiptean   • Zodiacul floral   • Zodiacul indian   • Zodiacul totemic   • Numerologie   • Bioritmul zilnic   • Compatibilitati   • Calculeaza-ti compatibilitatea in dragoste   • Semnificatia culorii ochilor   • Semnificatia culorilor   • Secretul zilei de nastere   • Afla ce ai fost in alta viata   • Afla trecutul, prezentul si viitorul   • Feng Shui - Numarul KUA

...  afla ce-ti aduce ziua de maine   ...
 

Calculeaza-ti horoscopul chinezesc


 




 

 

Fusul orar (in functie de locul nasterii)

 

Longitudinea (optional)

Pentru un calcul mai exact introduceti si longitudinea, aceasta poate avea valori intre :-180 si 180. Valorile negative sunt folosite pentru locurile aflate la vest de meridianul Greenwich.
(ex: Bucuresti: 26, New York: -74)


Date privind momentul nasterii


Anul:               Luna

Ziua     Ora     Minutul

Genul



Elementele care-ti influenteaza viata:

 

Ora
Ziua
Luna
Anul

 

Elementele tale norocoase:

 

 
 
 
 

     Originile horoscopului chinezesc se regasesc in anul 2636 i.Ch, cand imparatul chinez Huang Di a introdus in China primul calendar lunar. Acest calendar a fost conceput pe o perioada de 10.000 de ani, calendarul este impartit in cicluri de cate 60 de ani care la randul lor se impart in 5 cicluri simple a 12 ani. Fiecare an din ciclul simplu de 12 ani este reprezentat de un animal, conform traditiei, inainte de plecarea de pe pamant Buddha a dorit sa-si i-a ramas bun de la animale chemandu-le la el. Legenda spune ca doar 12 animale au raspuns chemarii lui Buddha si drept recompensa numele lor au fost atribuite in ordinea sosiri lor. Primul a sosit Sobolanul, apoi Boul, Tigrul, Iepurele, Dragonul, Sarpele, Calul, Oaia, Maimuta, Cocosul, Cainele si Mistretul.
     Animalul dominant al anului in care te-ai nascut exercita o importanta influenta asupra vieti tale, chinezi spun ca "Acesta este animalul care se ascunde in inima ta".
     Pe parcursul unui ciclu de 60 de ani fiecare semn se combina cu unul dintre cele cinci elemente: lemn, foc, pamant, metal si apa, aceste elemente sunt impartite la randul lor in Yang si Yin.


     Aceste forme de energie simbolizeaza originea vietii: Yang (+) reprezinta nasterea sau ziua, Yin (-) reprezinta moartea sau noaptea, pentru mentinerea armoniei si a ordinii in univers, aceste doua elemente trebuie sa se gaseasca intr-un echilibru perfect. Atat Yang cat si Yin au atat aspecte pozitive cat si negative nu se poate supune despre nici unul ca e doar negativ sau doar pozitiv.
     Cele cinci elemente principale care stau la baza vietii, aceste elemente sunt impartite intre Yang si Yin dupa cum urmeaza:


Caractere chinezesti
Denumire
Elemente
Yin/Yang
Jia
Lemn
Yang
Yi
Lemn
Yin
Bing
Foc
Yang
Ding
Foc
Yin
Wu
Pamant
Yang
Ji
Pamant
Yin
Geng
Metal
Yang
Xin
Metal
Yin
Ren
Apa
Yang
Gui
Apa
Yin




     Lem: persoanele nascute sub semnul lemnului prezina o inalta tinuta etica, cunosc valoarea reala al lucrurilor si prezinta interes la tot ce este nou. Sunt persoane prietenoase care pot influenta personalitatile si marii conducatorii, generozitatea si ideiile lor moderne le permite sa abordeze proiecte grandioase. Au o mare capacitate de convingere, sunt binevvoitori stiu sa asculte si sa invete repede transformand cunostintele in profit. Principala lor latura negativa este lacomia si faptul ca duc lucrurile la un deznodamant dramatic.

     Foc: persoanele nascute sub semnul focului sunt buni conducatorii hotaratii si sigurii de ei, acestia iubesc aventura, inovatia si pun in aplicare ideiile noi incercand sa-i domine pe cei din jur prin creativitate si originalitate. Trec usor peste esecuri avand puterea de a incepe totul de la zero. Sunt persoane pline de actiune, dinamism si elocventa, dar ambitia poate duce la egoism, nesocotire si nepasare. Ca si elementul care-i domina radiaza caldura si stralucire fiind o companie placuta. Aceste persoane pot devenii extrem de distructive producand dezastre atunci cand nu-si mai pot controla energiile in mod corespunzator.

     Pamant: persoanele dominate de pamant au prin excelenta aspiratii practice, cu mare putere deductiva si abilitatii pentru stiintele exacte. Acestia folosesc si exploateaza orice fel de resurse in conditii optime, sunt inteleptii si prudenti in afacerii financiare economisind si gospodarind veniturile cu grija. Sunt predestinati sa devina conducatori excelentii find capabili sa puna baze solide pentru orice domeniu comercial, sau politic. Dezavantajele lor constau in lipsa imaginatiei, de conservare exagerata a propriilor interese si de lipsa oricarui risc in abordarea vietii.

     Metal: persoanele nascute sub semnul metalului sunt persoane rigide, ferme in exprimare si comportament. Acesti oameni sunt greu de condus sau de influentat pentru a-si schimba cursul odata ce ei au decis asupra lor chiar daca intampina greutati sau esecuri. Cu toata perseverenta si constinta lor acesti nativi vor fi sub influenta puternica al metalului. Dezavantajele acestui element sunt: incapatanare, adesea de neclintit, incapatanati mai ales atunci cand cei din jur nu iau in seama dorintele lor sau cand nu sunt devotati trup si suflet acestora.

     Apa: persoanele dominate de apa au abilitati superioare celorlalti oameni in a comunica si a-si promova propriile idei, se folosesc de ideile altora pentru a-si transforma prpriile conceptii privind creatia si progresul, sunt persoane simpatice, prietenoase care dau frau liber sentimentelor si emotiilor, fiind totodata foarte modesti. La fel ca si elemetul de care sunt dominati acesti oameni sunt capabili sa sfarme orice roca prin tacere cu eforturi constante la fel cum se infiltreaza apa. Ca dezavantaje sunt: inconstanti si pasivi bazandu-se in mare masura pe sprijinul altora.

     In horoscopul chinezesc sunt importante ora, ziua, luna si anul nasterii, fiecare sunt reprezentate de un semn zodiacal, animalul care reprezinta anul simbolizeaza puterea, forta interioara, animalul care reprezinta luna simbolizeaza motivatia, dragostea de viata si echilibrul interior, sentimentele sunt reprezentate de animalul care guverneaza ziua nasterii, iar cea mai puternica infuenta asupra noastra este data de animalul care reprezinta ora nasterii acesta fiind considerat animalul nostru secret.
     Elementul pamant nu se regaseste mai jos deoarece conform inteleptilor chinezi pamantul este alcatuit simbolic din celelalte patru elemente.



Sobolan
Yang
Apa
harnic, disciplinat, sarmant, sociabil, loial familiei si prietenilor, foarte ambitios, egoist, crud si nemilos
Bou
Yin
Apa
persoana de incredere, constant, metodic, modest, gandire logica, incapatanat, materialist, egoist
Tigru
Yang
Lemn
imprevizibil, rebel, pasional, curajos, impulsiv, sincer, agitat, imprudent, nerabdator, temperamental
Iepure
Yin
Lemn
natural, gratios, sensibil, precaut, flexibil, simt artistic, capricios, foarte indulgent cu sine, lenes
Dragon
Yang
Lemn
magnific, sigur de sine, puternic, lider, plin de viata, generos, loial, arogant, tiranic, excentric, impetuos, obraznic
Sarpe
Yin
Foc
intelept, senzual, creativ, perspicace, prudent, responsabil, calm, posesiv, singuratic, indoielnic, neincrezator
Cal
Yang
Foc
popular, vesel, vorbaret, perceptiv, agil, inteligent, deschis, anxios, neserios, nepoliticos, naiv, instabil
Oaie
Yin
Foc
drept, timid, sincer, plin de compasiune, bland, spirit matern, pasnic, sensibil, capricios, indecis, pasiv
Maimuta
Yang
Metal
inventiv, motivat, spiritual, iscoditor, flexibil, increzator, demn, sociabil, gelos, suspicios, viclean
Cocos
Yin
Metal
sigur de sine, organizat, meticulos, conservator, decis, critic, perfectionist, incapatanat, obraznic
Caine
Yang
Metal
onest, inteligent, loial, de incredere, corect, sociabil, idealist, moral, afectuos, cinic, certaret, pesimist
Mistret
Yin
Apa
cinstit, curajos, sociabil, pasnic, rabdator, sincer, atent, indulgent, naiv, fatalist, materialist


     Conceptul celor cinci elemente reprezinta o parte fundamentala a filozofiei chinezesti bazandu-se pe interdependenta dintre cele cinci elemente de baza ale vietii, acestea se impart in doua categorii:

 De transformare:


Din metal rezulta apa, metalul este singurul element care incalzit se topeste, transformandu-se in lichid.
Din apa rezulta lemn, apa reprezinta ploaia sau roua care ajuta la cresterea si dezvoltarea plantelor, deci un proces de transformare a apei in lemn.
Din lemn rezulta foc, focul nu exista ca element de sine statator, dar poate fi produs prin arderea lemnului.
Din foc rezulta pamant, in mod simbolic focul transforma totul in cenusa care devine astfel parte a pamantului.
Din pamant rezulta metal, metalul se formeaza de-a lungul timpului in pamant, deci se obtine din pamant.

 De dominare:


Focul domina metalul, metalul poate fi topit si prelucrat cu ajutorul focului.
Apa domina focul, apa este elementul care stinge cel mai bine focul.
Pamantul domina apa, apa este tinuta captiva in lacuri, canale, stavilare pentru pastrare si utilizare.
Lemnul domina pamantul, copacii sunt fixati in pamant cu ajutorul radacinilor extragandu-si seva si hrana din acesta.
Metalul domina lemnul, chiar si cel mai falnic copac este doborat de ascutisul toporului.

     Plecand de la filozofia celor cinci elemente observam ca nici un element nu este mai puternic sau mai slab, doar sunt dependente unul fata de altul si egale ca intensitate. Fiecare element i-si are locul si rolul sau, chiar si in cazul corpului uman acestea i-si mentin legaturile in mod direct astfel: metalul domina plamanii, focul domina inima, apa domina organele urogenitale, pamantul domina splina si pancreasul iar lemnul domina ficatul. Astfel conform medicinei traditionale chinezesti daca avem probleme cu inima atunci si pancreasul va fi slabit, sau daca avem o problema cu plamanii sunt mari sanse sa avem neplaceri si cu rinichi. Dupa cum semnul lunar sub care ne nastem are o influenta hotaratoare asupra personalitatii noastre tot asa si elementul anului are un cuvant greu de spus asupra sanatatii noastre, mai exact ne indica organul predispus imbolnavirii de care trebuie sa tinem seama.