´╗┐

Horoscopul chinezesc

Zodiacul chinezesc - dragonDRAGON
- luna aprilie -

Horoscopul chinezesc - dragon


Dragonii sunt puternici, mandrii, cu trasaturi aristrocate, sunt persoane directe care-si stabilesc inca din tinerete idealurile in viata, despre cei nascuti sub aceasta zodie se spune ca sunt nascuti sa fie conducatorii. Dragonii sunt egoisti, egocentrici, dogmatici, capriciosi, sacaitor si uneori irationali, mereu cauta sa fie in centrul atentiei inconjuratii de admiratorii. Cu toata puterea de care dispune dragonul nu este o persoana vicleana sau prefacuta din contra in cazul unor negocierii acesta expune adevarul chiar daca stie ca poate avea de pierdut.

Dragonul este un adevarat rezervor de energie care are planuri si idealurii la scara mare, atunci cand se apuca de o treaba face orice pentru a o duce la bun sfarsit, uneori este predispus la fanatism in vederea realizari unei ideei. Orice ar face, bun sau rau, el trebuie sa fie conducatorul deoarece are impresia ca daca nu coordoneaza el planul acesta nu se poate realiza.

In China semnul dragonului mai este numit si:"Gradinarul bogatiei si al puterii" deoarece este cel mai prosper semn,. Dragonul este greu de contrazis si are tendinta de ai intimida pe cei ce-l provoaca, dar uita repede supararea si-i ajuta pe cei aflatii in necaz. Dragonul nu este sensibil, sentimental sau romantic el ia dragostea ce i se ofera ca pe un lucru care i se cuvine.

Dragonul traieste pentru a avea un scop sau o misiune speciala, nu este sanatos pentru el sa nu faca nimic in viata, trebuie sa existe mereu o lupta un scop de atins sau un lucru de indreptat, mult prea mandru el dispretuieste sa ceara ajutor, mereu e hotarat sa mearga inainte fara a se gandii sa-si protejeze spatele si prefera sa intre in lupta chiar daca stie ca sansele de castig sunt reduse si va avea mult mai mult de pierdut decat daca evita lupta.

In ciuda greselilor sale, virtutiile, dorintele si pasiunile dragonului sunt primordiale, poate provoca suparari si certuri dar nu va ezita sa sara in ajutorul cuiva aflat la necaz si nu o va face din compasiune sau interes, va ajuta deoarece are un profund simt al datoriei. Dragonul revine extrem de repede din rarele sale momente de deprimare prin optimismul sau care desfide orice ratiune sau judecata.

Dragonul nu are indoieli in cea ce-l priveste, cu spiritul sau natural de lider realizarile sale vor avea succes, daca reuseste sa-si adune in jur colaboratorii de valoare poate cucerii lumea.

Dragonul de metal

Pentru dragonul de metal cinstea si integritatea sunt lucrurile cele mai de pret, dar in acelasi timp poate fi: critic, nesuferit si inflexibil. Simturile lui sunt orientate spre actiune si realizarea proiectelor de mare amploare, acesta va cauta sa-i stimuleze pe cei din jur insa nu are rabdare cu cei lenesi sau dezechilibratii, fiind capabil sa-i intimideze pe cei mai slabi decat el, supunandu-i astfel vointei sale. Este incapatanat ca un catar si se bazeaza doar pe propriile convingerii si ideii. In ceea ce priveste latura negativa dragonul de metal i-si acorda o prea mare importanta neascultand de parerile celor din jur chiar daca acestia nu agreeaza punctul sau de vedere sau nu accepta conducerea sa.

Dragonul de apa

Dragonul de apa are mai putin dezvoltata latura dictatoriala decat ceilaltii dragonii, asculta si parerea celorlaltii, fiind mai putin egoist si indaratnic. Este o persoana progresiva dar inhibata care incearca sa ascunda setea de putere, uneorii dand senzatia de persoana concilianta, acest tip de dragon este o persoana democrata care poate accepta infrangerea sau respingerea mai usor, stiind cum sa actiuneze cu cumpatare si intelepciune pentru bunastarea sa. Persoanele nascute sub acest semn sunt comunicative si capabile sa-si valorifice ideiile lor cu un devotament rar intalnit, latura negativa este data de optimismul exagerat care poate duce la neevaluarea corecta a unei situatii.

Dragonul de lemn

Este creativ, marinimos si capabil sa dezvolte concepte revolutionare, adica cu ideiile lui poate schimba lumea in bine sau rau, stie sa-si puna in aplicare ideiile, precum si sa organizeze sau sa conduca munca in echipa. Are tendinta de a diseca firul in patru si a-si domina colaboratorii atunci cand nu sunt de acord cu vointa lui. Dragonul de lemn este generos, intelept si stie sa-si ascunda in mod subtil mijloacele de dominare, este un mai putin mandru decat ceilaltii dragoni si stie sa faca compromisuri in favoarea lui, totusi ca orice dragon persoana lui este cea mai importanta si va fi direct, mandru si netemator atunci cand este provocat.

Dragonul de foc

Este cel mai instabil si combativ dintre dragonii, dar este in egala masura un ocean de energie care daca este corect exploatata duce la succes, dezavantajul acestui tip este dat de aerul de superioritate si autoritate fapt ce-i indeparteaza de el pe cei din jur. Calitatile de conducator sunt exprimate prin inclinatii dictatoriale si nerabdare, pune forta in totul chiar si cand intampina rezistenta redusa. Dragonul de foc va viza functiile inalte, dar din cauza ambitiilor sale personale instabile este irascibil, nepoliticos si incadreaza oamenii in diferite categorii fara a pune pret pe calitatile personale ale fiecaruia.

Dragonul de pamant

Este sociabil, plin de initiativa dar in acelasi timp are ambitia de a controla mediul si oamenii ce-l inconjoara, totusi este corect si va aprecia parerile celorlaltii chiar daca nu este de acord cu ele. Dragonul de pamant este autodidact si va muncii pentru a-si dezvolta talentele si resursele interioare, este meticulos si mai ordonat. Este linistit, puternic si cutezator, bun organizator, iar rabufnirile sale sunt mai controlate insa la suparare se comporta agresiv ca orice dragon.Horoscopul chinezesc