Caracterizarea zodiilor

Zodia balantaBALANTA
22 septembrie-22 octombrie

Caracterizarea zodiei balanta


Diplomatia este caracteristica principala a acestei zodii. Analizeaza situatiile pe toate partile, la ea totul se cantareste intr-un taler se pun avantajele, iar in celalalt dezavantajele. Balanta este omul echilibrului, avand un deosebit simt al fair-play-ului.

Balanta vede intodeauna ambele fete ale problemei, incercand de fiecare data sa stabileasca pacea. Este un diplomat innascut si o persoana non-violenta. La orice tentativa de violenta raspunde cu calm si incearca sa stabileasca linistea.

Nativului Balanta ii place ca totul sa fie pus in armonie, sa fie totul in ordine si pus la locul lui. Este foarte ordonat si pretinde si celor cu care traieste sau lucreaza acelasi lucru. Dezordinea ii scade capacitatea de concentrare devenind stresat si chiar nervos.

Este un om al compromisului, dar numai pentru a reusi sa stabileasca linistea si sa aduca armonia in jurul sau. Se adapteaza foarte usor, iar existenta unui regulament, ori a unui plan il fac mai mult decat fericit, pentru ca îi place rutina, iar o schimbare de program l-ar dezechilibra complet si-i va fi foarte greu sa-si gaseasca din nou armonia.

Cei aflati sub semnul balantei nu sunt prea obiectivi, spun intotdeauna ce vrea sa auda interlocutorul, nu ceea ce simt ei cu adevarat si acest lucru pentru simplu fapt ca nu vor sa-i supere pe cei cu care interactioneaza, indiferent ca-i vorba de prieteni sau straini.

Din snobism, se poate intampla ca balanta sa-si caute un partener doar pentru ca este frumos si da bine, nu pentru ca il iubeste, dar nu va putea rezista foarte mult intr-o asemenea relatie deoarece nativul balanta este foarte fidel si are o nevoie disperata de stabilitate si de echilibru.

Nativii din aceasta zodie au nevoie de un partener care sa-i completeze, care sa fie opusul a ceea ce sunt ei. Balanta este o fire toleranta, poate prea toleranta, amabila si foarte placuta. Jumatatea trebuie sa se ridice, cel putin la nivelul sau intelectual.

Isi doreste neaparat casatoria deoarece cauta o relatie de viitor, stabila si nu una de scurta durata. Isi va iubii familia foarte mult si va fi dispus la orice sacrificiu pentru ea.

Elementul predominant: Aerul.
Planeta guvernatoare: Venus în aspect diurn.
Atributele zodiei: Diplomatie, echilibru, corectitudine, chibzuinta, delicatete, ordonat, spirit justitiar.
Defectele zodiei: Nehotarat, inconsecvent, incapatanat, delasator.


Caracterizarea zodiilor