Caracterizarea zodiilor

Zodia capricornCAPRICORN
21 decembrie-19 ianuarie

Caracterizarea zodiei capricorn


Nativul din Capricorn este autoritar, ambitios, uneori are tendinte dictatoriale. Este harnic, linistit, serios, econom si are constiinta propriei pozitii sociale. Are un temperament hotarat este tenace, rezistent, stie sa astepte cu rabdare succesul care nu-l va ocoli.

Capricornul este o persoana plina de idei pe care stie sa le puna in evidenta si sa le valorifice spre a-si asigura bunastarea in viata si in cariera. Principala calitate a Capricornului este faptul ca nu se lasa niciodata invins luptand pentru a obtine linistea spirituala si financiara.

Capricornilor nu le place sa cheltuie bani fara rost, sunt precauti in tot ce intreprind sunt foarte meticulosi, punctuali si nu uita niciodata o jignire pe care o va razbuna cu prima ocazie. Are momente cand cauta singuratatea, sufera de un complex de superioritate, considerandu-se cu mult deasupra tuturor celor din jur.

Se acomodeaza cu greu într-un context nou, fiind puternic atasati de casa si au un dezvoltat simt al datoriei familiale.

In societate sau la munca, Capricornul are o atitudine retrasa si rigida, isi face greu prieteni, dar ajunge sa fie foarte repede apreciat si indragit. In domeniul profesional este constiincios, organizat si prudent, cu reale posibilitati de a ocupa cele mai inalte functii, fiind angajatul model.

Succesul Capricornului apare abia dupa ani de munca si eforturi, bucurându-se doar spre batranete de succes si recunoastere. Nativii din Capricorn au o longevitate notorie, dar spre batranete sufera deseori de depresie sau apatie.

De regula Capricornii sunt independenti si optimisti in tot cea ce intreprind nefiind adeptii regulilor sau a constrangerilor.

Pentru Capricorni dragostea este de o importanta majora, acestia cauta relatia traditionala de lunga durata, nu sunt atrasi de aventuri, dar nici nu se poate spune ca sunt pasionali. Chiar daca adopta o masca de duri, inima lor tanjeste dupa afectiune si dragoste. Capricornii au o viata linistita bazata pe incredere si dragoste fiind parteneri fideli, parinti model si prieteni de nadejde.

Elementul predominant: Pamantul.
Planeta guvernatoare: Saturn în aspect nocturn.
Atributele zodiei: Hotarare, responsabilitate, administrare, simtul datoriei, economie, perseverenta, prudenta.
Defectele zodiei: Ranchiuna, raceala, izolare, egoism, atitudine retrasa si rigida.


Caracterizarea zodiilor