Caracterizarea zodiilor

Zodia leuLEU
23 iulie-22 august

Caracterizarea zodiei leu


Leul adora sa fie in centrul atentiei, iubeste sa fie laudat si ridicat in slavi, este foarte incapatanat si foarte increzut. Are o personalitate activa si puternica, fiind atras de orice activitate noua, nemaintalnita care este privita ca o competitie. Ii place luxul, pe care din pacate nu si-l permite intodeauna, in schimb are gusturi alese care-i compenseaza cu brio lipsurile.

Nativii zodiei au o personalitate puternica, dand dovada de vointa, hotarare, si de bunatate, sunt increzatori in fortele proprii, au spirit creator, organizati, temperamentali, capabil sa ocupe functii de conducere, generosi si constienti de pozitia lor. Latura negativa este data de firea lor dominatoare, incapatanare exagerata si sarcasm.

Cuvanul cheie al Leului este recunoasterea, cauta laudele si consideratia celor din jur, care daca sunt exagerate ajunge sa piarda contactul cu realitatea.

Sub toate aceste exagerari se ascunde, totusi un suflet sensibil, romantic si uneori naiv. Este generos si de o bunatate rara, care isi respecta cuvantul dat, dovedindu-se a fi un prieten adevarat.

Este un conducator innascut, autoritar si cu pretentia de a-i fi urmate hotararile fara comentarii, dar la fel de bine poate fi si un bun executant.

Leul este atras de lux si de imprejurari in care-si poate scoate in evidenta aura sa grandioasa si nobila. Se simte bine inconjurat de oamenii, îi plac petrecerile si distractiile, speculatiile si jocurile dar la care nu stie sa piarda cu demnitate.

Partenerul Leului trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa fie frumos si chipes, bine facut, bogat, elegant, generos si intr-atat de stralucitor incat toata lumea sa-si indrepte privirile spre ei. Pentru leu partenerul trebuie sa fie oglinda in care sa-si reflecte propria stralucire.

Iubeste sincer, insa nu cauta decat satisfacerea propriilor dorinte, iar partenerul ajunge sa fie doar un obiect de care se foloseste atunci cand are nevoie. Leul trebuie sa invete sa fie impartial in familie si sa fie mai putin influentat de sentimentele sale fata de ceilalti sau fata de cuvintele lor.

Elementul predominant: Focul.
Planeta guvernatoare: Soarele.
Atributele zodiei: Generozitate, vointa, demnitate, autoritate, fermitate, spirit organizatoric.
Defectele zodiei: Orgoliu, tiranie, vanitate, ipocrizie, cautarea exagerata a gloriei.


Caracterizarea zodiilor